USASC-USAAS-USAAC-USAAF-USAF Σειρά Σειρά Στρατιωτικών Αεροσκαφών - 1908 να παρουσιάσει


Την 1η Αυγούστου 1907, η αεροναυτική τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Στρατού Signal Corps ιδρύθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες Στρατού αγόρασε το πρώτο αεροσκάφος βαρύτερο από τον αέρα του, μια Wright Model A, το 1908. Ήταν διατεθεί το σειριακό αριθμό 1. Πρόσθετο αεροσκάφος του Στρατού έλαβαν αύξοντες αριθμούς ακολουθώντας την αγορά τους. Δυστυχώς, οι πρώιμες εγγραφές από αυτές τις μέρες είναι μάλλον ατελείς και υπάρχουν πολλά κενά και συγκρούσεις. Για να προσθέσει στη σύγχυση, συχνά συνέβη ότι όταν ανασυγκροτήθηκε ένα αεροσκάφος, του δόθηκε ένας ολοκαίνουργιος αύξων αριθμός. Μερικά αεροσκάφη από αυτή την περίοδο (γνωστά ως DH-4 "Liberty Plane") είναι γνωστό ότι έχουν μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερις σειριακούς αριθμούς κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Μετά από λίγο βρόχο, αύξων αριθμός Ορισμένα μπλοκ εισήχθησαν - Ήταν το 200 μπλοκ που προορίζεται για υδροπλάνα, το μπλοκ 40000 για πειραματικούς αεροσκαφών, και το μπλοκ 94000 για πρωτότυπα και αεροσκάφη υπό αξιολόγηση.

Ο νέος στρατός αεροναυτικής Τμήμα μετονομάστηκε σε Ηνωμένες Πολιτείες Στρατού Υπηρεσία Air (USAAS) στις 14 Μαΐου, 1918. Η διαδοχική σειριακό σύστημα αριθμό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του US Χρήσεως (FY) 1921 (το οποίο ήταν 30 Ιουνίου 1921). Εκείνη μου, οι αριθμοί είχαν φθάσει 69 592, καθώς και μια ειδική κατηγορία των προμηθειών στο πειραματικό εύρος 1919-1921 94022/94112.

Ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου 1921 (στις αρχές του 1922), υιοθετήθηκε ένα νέο σύστημα σειριακών αριθμών με βάση την προμήθεια εντός κάθε οικονομικού έτους. Κάθε σειριακό αριθμό σήμερα αποτελείται από μια σειρά βάσεων που αντιστοιχούν στα δύο τελευταία ψηφία του FY στην οποία διατίθενται τα χρήματα για την κατασκευή του αεροσκάφους, και μια ακολουθία αριθμό που υποδηλώνει την διαδοχική σειρά με την οποία το αεροσκάφος Ιδιαίτερη διατάχθηκε το συγκεκριμένο πλαίσιο FY. Για παράδειγμα, το αεροπλάνο 22-1 ήταν το πρώτο αεροσκάφος που παραγγέλθηκε στη FY 1922, το 23-1 ήταν το πρώτο παράδειγμα που παραγγέλθηκε στη FY 1923, κλπ. Το σύστημα αυτό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο αύξων αριθμός Αντικατοπτρίζει την χρήση που η παραγγελία για αεροσκάφη, ΔΕΝ το έτος κατά το οποίο παραδίδεται. Σήμερα, η διαφορά μεταξύ της χρονικής στιγμής της παραγγελίας και του πραγματικού χρόνου παράδοσης του αεροσκάφους μπορεί να είναι όσο και πολλά χρόνια.

Στις 2 Ιουλίου 1926, η στρατιωτική αεροπορική υπηρεσία μετονομάστηκε σε στρατό αέρα των Ηνωμένων Πολιτειών (USAAC). Στις 20 Ιουνίου 1941, το USAAC μετονομάστηκε σε Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAAF). Στις 18 Σεπτεμβρίου 1947, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρθηκε από τον αμερικανικό στρατό και έγινε ξεχωριστή υπηρεσία, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε όλες αυτές τις αλλαγές, το προηγούμενο σύστημα σειριακών αριθμών του δημοσιονομικού έτους παρέμεινε αμετάβλητο.

Το 1947, περίπου την ίδια χρονική στιγμή που σχηματίστηκε επίσημα το USAF, δημοσιεύθηκε ο κανονισμός 5304.9003 για το DoD ο οποίος απαιτούσε ότι ο αριθμός ακολουθίας έχει τώρα τουλάχιστον 3 ψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι σειρές του οικονομικού έτους με ατομικούς αριθμούς ακολουθίας μικρότερες από 100 συμπληρώνονται με μηδενικά για να φτάσουν μέχρι 3 ψηφία σε μήκος. Έτσι 48-1 είναι γραμμένο ως 48-001 σε επίσημη τεκμηρίωση. Οι αριθμοί ακολουθίας μεγαλύτεροι από 9999 γράφονται με 5 ψηφία. Το 1958, ο ελάχιστος αριθμός ψηφίων στον αριθμό ακολουθίας αυξήθηκε σε τέσσερις, έτσι ώστε η σειρά αεροσκαφών του 1958 ξεκίνησε με 58-0001.

Lend-Lease

Μετά το πέρασμα του νόμου Lend-Lease το 1941, οι σειριακοί αριθμοί των ΗΠΑΑF διατέθηκαν σε αεροσκάφη κατασκευασμένα από την Αμερική που προορίζονταν για εξυπηρέτηση της Allied Air Force κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό έγινε αυστηρά για διοικητικούς σκοπούς, παρόλο που αυτά τα αεροσκάφη δεν προορίζονταν ποτέ για υπηρεσία της USAAF. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα αεροσκάφη Διατίθεται σε συμμάχους των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος αμοιβαίας βοήθειας ή του προγράμματος αμοιβαίας άμυνας βοήθειας είχαν ανατεθεί USAF σειριακούς αριθμούς για την τήρηση αρχείων σκοπούς, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα ποτέ δεν Σερβίρεται με την USAF.

Όχι όλα τα αεροσκάφη που εξυπηρετούνται με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκδόθηκαν από σειριακούς αριθμούς USAAF. Τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι εκείνα τα αεροσκάφη που αποκτήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λειτουργούσαν υπό τις αλλοδαπές ονομασίες και τα περιοδικά τους. Για παράδειγμα, οι Spitfires που αποκτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την ονομασία "Reverse Lend-Lease" λειτουργούν υπό τις βρετανικές τους ονομασίες και τους βρετανικούς σειριακούς τους αριθμούς. Επιπλέον, ορισμένα αμερικανικά αεροσκάφη που είχαν παραγγελθεί από τη Βρετανία πριν από την Lend-Lease αλλά αργότερα εντυπωσίασαν στις υπηρεσίες του USAAF διατηρούσαν ακόμα τις σειρές τους Royal Air Force.
Ανακατασκευασμένα αεροσκάφη

Περιστασιακά, τα αεροσκάφη της USAF είναι εκτεταμένα ανακατασκευασμένα για να τα φέρουν στα σύγχρονα πρότυπα ή να εκπληρώσουν εντελώς νέους ρόλους για τους οποίους σχεδιάστηκαν αρχικά. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αεροσκάφη αυτά επανεμβολιάζονται με νέους αριθμούς που σχετίζονται με το έτος επανακατασκευής τους. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν ακολουθείται πάντοτε - οι μάλλον grotesque τροποποιήσεις που προκλήθηκαν σε ορισμένα αεροσκάφη C-135 που δεν είχαν ως αποτέλεσμα νέους αύξοντες αριθμούς.

Αεροσκάφη Κληρονόμησε από το Πολεμικό Ναυτικό

Το αμερικανικό ναυτικό και το αμερικανικό ναυτικό σώμα έχουν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα αρίθμησης αρίθμησης, βασισμένο σε αριθμητικά προοδευτικούς αριθμούς που χορηγούνται από το Γραφείο Αεροναυτικής. Περιστασιακά, τα αεροσκάφη μεταφέρονται από το Πολεμικό Ναυτικό στο USAF. Εάν η μεταφορά αναμένεται να είναι μόνιμη, συνήθως συμβαίνει ότι τα μεταφερόμενα αεροσκάφη φέρουν σειριακούς αριθμούς USAF. Τις περισσότερες φορές, τα σήριαλ USAF από αυτά έχουν μεταφερθεί τα αεροσκάφη του Ναυτικού εισάγεται Στο τακτική ακολουθία των αριθμών, μαλακό Μερικές φορές Αυτά τα νέα σήριαλ USAF Κατασκευασμένο από αναδρομικά προσθέτοντας επιπλέον αριθμούς στο τέλος του μπλοκ αύξοντα αριθμό για το οικονομικό έτος κατά το οποίο είχαν αρχικά με εντολή του Ναυτικού. Αυτό αεροσκαφών μεταφέρονται μόνο προσωρινά την USAF από το Πολεμικό Ναυτικό συνήθως ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ σειριακούς αριθμούς τους Πολεμικό Ναυτικό Ακόμα κι αν είναι βαμμένα σε διακριτικά USAF, μαλακό Μερικές φορές συμβαίνει ότι τα αεροσκάφη δανείζονται από το Πολεμικό Ναυτικό για ειδικό προορισμό είναι καινούργιο USAF σήριαλ. Δυστυχώς, το σύστημα δεν είναι πάντα συνεπές.

Εξαιρέσεις από τον Κανόνα

Τα τελευταία χρόνια, η ανάθεση των σειριακών αριθμών των ΗΠΑF δεν ήταν πάντοτε με αυστηρή αριθμητική σειρά εντός της FY. Επιπλέον, ένα αεροσκάφος εμφανίζεται μερικές φορές σε ένα δεδομένο μπλοκ της FY, όταν στην πραγματικότητα παραγγέλθηκε σε άλλη FY. Αυτό γίνεται συνήθως για λόγους ειδικής ευκολίας. Για παράδειγμα, τα σήριαλ των δύο «το Air Force One» VC-137s (62 - 6000 και 72-7000) δείχνουν Μήπως αυτό που είχαν διαταχθεί δέκα χρόνια χώρια, ενώ η πραγματική διαφορά ήταν μόλις επτά ετών. Οι Προεδρικές VC-25s διατάχθηκαν μέσα στην χρήση 1986 σύμφωνα με τα σήριαλ 86 - 8800 και 86 με 8900, όμως, ήταν αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν στο 82 με 8000 και 92 με 9.000 από ειδικό προκειμένου να δημιουργηθεί μια σειρά Νωρίτερα Μετά τις δύο VC-137Cs. Όταν ορισμένα πολιτικά αεροσκάφη αγοράστηκαν από το USAF είτε με αγορά είτε με κατάσχεση, οι αριθμοί σειράς ταξινομήθηκαν μερικές φορές εκτός σειράς, με τους αριθμούς τους να επιλέγονται σκόπιμα για να ταιριάζουν με τους πρώην αριθμούς αστικής κυκλοφορίας τους. Άλλες φορές, η κατανομή σειριακού αριθμού γίνεται για λόγους μυστικότητας, για να αποκρύπτεται η ύπαρξη ταξινομημένων αεροσκαφών από αδιάκριτα μάτια. Για παράδειγμα, οι σειριακοί αριθμοί των F-117 αρχικά είχαν εκχωρηθεί με αυστηρή αριθμητική σειρά, αλλά είχαν πασπαλιστεί μεταξύ πολλών διαφορετικών οικονομικών ετών. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αύξοντες αριθμοί (π.χ. οι σειριακοί αριθμοί για τα νέα F-22 μαχητές Raptor) προήλθαν από την κατασκευή του κατασκευαστή Αντί αριθμούς από την αλληλουχία στην οποία παραγγέλθηκαν. Ένα άλλο περίεργο παράδειγμα ήταν η A-1 Skyraiders Επίκτητης από το Πολεμικό Ναυτικό για χρήση στο Βιετνάμ - Είχαν σειριακούς αριθμούς USAF Κατασκευάστηκε λαμβάνοντας αύξοντα αριθμό Ναυτικού του σχεδίου (Γραφείο Number) και προτάσσοντας το από μπροστά είναι ο αριθμός φορολογικού έτους στο οποίο τα σχέδια είχε διαταχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Για παράδειγμα, το Navy A-1E Skyraider BuNo 132890 έγινε 52-132890 σε κυλίνδρους USAF.

Πυραύλους και Drones

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1960, ήταν συνηθισμένη πρακτική η συμπερίληψη των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε παρτίδες σειράς USAF. Συνεπώς, δεν είναι πάντοτε δυνατόν να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που παραγγέλθηκαν από το USAF, εξετάζοντας απλώς τις σειρές σειριακών αριθμών.

Στρατιωτικό αεροσκάφος

Μετά την splitoff της USAF από τον αμερικανικό στρατό, ο στρατός συνέχισε να χρησιμοποιεί τον ίδιο αύξοντα αριθμό σύστημα για τα αεροσκάφη της, με τα σήριαλ για το στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των αεροσκαφών που αναμιγνύονται μέσα στην ίδια τη χρήση ακολουθία. Αρχίζοντας από το 1967, ο Στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί σειριακούς αριθμούς που ξεκινούν από 15.000 για κάθε FY, έτσι ώστε τα αεροσκάφη του Στρατού θα μπορούσαν συνήθως να διακριθούν από τα αεροσκάφη USAF με τους υψηλούς σειριακούς τους αριθμούς. Επιπλέον, εάν ένα αεροσκάφος ενός ελικοπτέρου είχε ένα σειριακό αριθμό με λιγότερα από 4 ψηφία, προστέθηκαν επιπλέον μηδενικά στον αριθμό των μαξιλαριών σε 5 ψηφία. Το 1971, ο Στρατός πήγε σε μια νέα σειριακή σειρά για τα ελικόπτερα, η οποία ξεκίνησε το 20000 και συνεχίστηκε διαδοχικά από τότε. Σε κάθε FY, ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερος από τους αριθμούς των ΗΠΑF, επομένως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλληλεπικάλυψης.
Η εμφάνιση σειριακών αριθμών σε αεροσκάφη

Μέχρι το 1914, όταν ο στρατός άρχισε αρχικά να αγοράζει αεροσκάφη με ελκυστήρα, ο επίσημος αύξων αριθμός άρχισε να ζωγραφίζεται σε μεγάλες φιγούρες σε κάθε πλευρά της ατράκτου ή στο πηδάλιο. Αυτοί οι αριθμοί ήταν τόσο μεγάλοι που θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν αντιληπτοί και αναγνωρισμένοι από μεγάλη απόσταση. Την εποχή της αμερικανικής εισόδου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλοι αριθμοί διατηρήθηκαν στην άτρακτο και μερικές φορές προστέθηκαν στην κορυφή της λευκής λωρίδας του πηδαλίου. Στις αρχές του 1918, τα γράμματα "S.C." (για το "Signal Corps") προστέθηκαν συχνά ως πρόθεμα στον εμφανιζόμενο σειριακό αριθμό. Όταν η στρατιωτική αεροπορική υπηρεσία δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1918, τα γράμματα SC αντικαταστάθηκαν από το "A.S". (για την "Υπηρεσία Αεροπορίας"). Τον Ιούλιο του 1926, η στρατιωτική αεροπορική υπηρεσία μετονομάστηκε σε Στρατιωτικό Σώμα Αεροπορίας, και το πρόθεμα αύξοντα αριθμό έγινε A.C. για το "Air Corps". Ωστόσο, αυτές οι προειδοποιητικές επιστολές δεν ήταν μέρος του επίσημου αύξοντος αριθμού και τελικά μειώθηκαν το 1932.

Μέχρι τα τέλη του 1924, οι σειριακοί αριθμοί της ατράκτου άρχισαν να μικραίνουν, μέχρι να τυποποιηθούν σε αριθμούς τεσσάρων ιντσών σε κάθε πλευρά της ατράκτου. Το 1926, οι λέξεις "Στρατός των ΗΠΑ" προστέθηκαν συχνά στον αριθμό της ατράκτου και το 1928 προστέθηκε στην επωνυμία το όνομα του κατασκευαστή και ο ορισμός του στρατού, αλλά αυτό δεν έγινε πάντα.

Το μπλοκ δεδομένων των τριών γραμμών έφερε σε μέγεθος το ένα τρίτο των χαρακτήρων το 1932 και τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά της ατράκτου κοντά στο θάλαμο διακυβέρνησης. Αυτό είναι γνωστό ως Block Τεχνικών Δεδομένων (TDB). Το μπλοκ δεδομένων δεν εμφάνισε μόνο τον πλήρη σειριακό αριθμό, αλλά και τον ακριβή τύπο του μοντέλου και μερικές φορές την βάση του αεροσκάφους ή τον κλάδο του στρατού με τον οποίο εξυπηρετούσε. Το TDB έγινε τελικά το μοναδικό μέρος στο αεροσκάφος, όπου ο αριθμός σειράς προβλήθηκε στην πραγματικότητα. Ήταν συχνά αλήθεια ότι ο μόνος άλλος τύπος αναγνώρισης ήταν ένας κωδικός αναγνώρισης μονάδας και βάσης που εμφανίζεται και στις δύο πλευρές της ατράκτου ή στο πτερύγιο. Αυτό δυσκόλεψε τον εντοπισμό του πραγματικού αύξοντα αριθμού του αεροσκάφους, οδηγώντας σε πολλή σύγχυση.

Το μπλοκ Τεχνικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, παρόλο που τώρα ονομάζεται το αεροσκάφος δεδομένων Legend, και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν μειωμένες σε μέγεθος μόνο 1/2 ιντσών υψηλής γράμματα και μετακόμισε σε νέα θέση κοντά στην υποδοχή του εδάφους ανεφοδιασμού. T.O αναφέρει ότι το ποσοστό του μπλοκ 1-1-4 Τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι είτε από την πλευρά της ατράκτου ή κοντά στην υποδοχή του εδάφους ανεφοδιασμού.

Για μερικά χρόνια Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο αύξων αριθμός που εμφανίζεται στο Block Τεχνικά χαρακτηριστικά συχνά γίνεται μια επιστολή κατάληξη, η οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα μέρος του επίσημου σειριακό αριθμό. Ήταν πέντε γράμματα που χρησιμοποιούνται - για το Α Πολεμική Αεροπορία, του Στρατού των ΗΠΑ για G, N για Εθνική φρουρά αέρα, Αποθεματικό Πολεμικής Αεροπορίας για την Ε και Τ για Εφέδρων Αξιωματικών Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ROTC). Για ένα διάστημα το γράμμα Μ χρησιμοποιήθηκε για την USAF αεροσκάφη συνδεδεμένες με την αμερικανική πρεσβείες σε ξένες χώρες, αλλά η χρήση αυτή είχε διακοπεί τον Αύγουστο του 1955.

Η έλλειψη μιας εύκολα-σειριακό ορατό τον αριθμό των αεροσκαφών στρατού άρχισε να γίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα, και στις 28 Οκτωβρίου του 1941, λίγο μετά το USAAF hadd διαμορφωθεί, μια διαταγή, δεδομένου ότι οι αριθμοί όχι μικρότερη Αυτή 4 ψηφία θα ορκίζονται ζωγραφισμένο πάνω πτερυγίου της ουράς όλων των αεροσκαφών Στρατού (όταν είναι εφικτό) σε ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για να ορκιστούν σε τουλάχιστον φαίνεται από 150 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό ονομαζόταν επίσημα ο αριθμός κλήσης, αλλά ήταν σχεδόν παγκοσμίως γνωστός ως ο αριθμός ουράς. Από στρατιωτικά αεροσκάφη στο μου που δεν αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δέκα χρόνια, το πρώτο ψηφίο του αριθμού οικονομικού έτους είχε παραλειφθεί από τον αριθμό ουράς, όπως η AC ήταν πρόθεμα και η παύλα. Για παράδειγμα, Curtiss P-40B σειριακό αριθμό 41 έως 5205 HAD ο αριθμός ουρά 15205 ζωγραφισμένα στην ουρά πτερύγιο της, Curtiss Ρ-40Κ αύξοντα αριθμό 42 με 11.125 HAD ο αριθμός ουρά 211125 ζωγραφισμένη στο πτερύγιο, και P-51B 42 - 106559 HAD 2106559 ζωγραφισμένα στην ουρά. Δεδομένου ότι ο Στρατός (αργότερα Πολεμικής Αεροπορίας) που χρησιμοποιείται τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού ουρά ως διακριτικό κλήσεως ασυρμάτου, για σύντομες αριθμοί σειριακή (Οι λιγότερο από 100), ο αριθμός ουρά επεκτάθηκε με τέσσερα ψηφία από το μηδέν προσθήκη στο από μπροστά του αριθμό ακολουθίας. Για παράδειγμα, 41-38 θα έχουν τον αριθμό ουράς γραμμένο ως 1038.

Κατά συνέπεια, στις περισσότερες περιπτώσεις για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εποχής αεροσκαφών Όταν ο αριθμός ουρά είναι ορατό, μπορείτε να συναγάγει το σειριακό αριθμό απλά βάζοντας μια παύλα μετά το πρώτο ψηφίο, προτάσσοντας ένα τέσσερα, και έχετε αυτόματα το σειριακό αριθμό. Δυστυχώς, υπήρξαν πολλές αποκλίσεις από τους κανόνες αυτούς - υπάρχουν παραδείγματα στα οποία μόνο τα τελευταία τέσσερα ή πέντε ψηφία ήταν ζωγραφισμένο στην ουρά, γεγονός που καθιστά την αναγνώριση του αεροσκάφους ιδιαίτερα δύσκολη.

Στη δεκαετία του 1950, πολλά αεροπλάνα απομείνει από την εποχή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ακόμα σε λειτουργία, υπερβαίνει Αναμενόμενη διάρκεια ζωής τους κάτω των 10 ετών. Προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση με αργότερα αεροσκάφη δεδομένο τον ίδιο αριθμό ουράς, χώνει τα μεγαλύτερα αεροσκάφη hadd τον αριθμό μηδέν και πρόσθεσε μια παύλα μπροστά από τον αριθμό ουρά για να δείξει ότι ήταν πάνω από 10 ετών. Είναι η ελπίδα ήταν αυτό που θα μπορούσε να αποφευχθεί η σύγχυση που προκαλείται από την επικάλυψη των αριθμών ουρά μεταξύ δύο αεροσκάφη που χτίστηκε πάνω από δέκα χρόνια διαφορά. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε πάντα και δεν ήταν πάντοτε δυνατό να αναγνωριστεί ένα αεροσκάφος γνωρίζοντας τον αριθμό ουράς του. Η πρακτική αυτή ήταν τελικά διακόπηκε όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αναφέρει τον αριθμό 0 ως e-mail είναι Ο, στέκεται για Άνευ αντικειμένου. Η απαίτηση για το πρόθεμα 0 καταργήθηκε επισήμως στις 24 Απριλίου 1972.

Για μερικά χρόνια Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο αύξων αριθμός που εμφανίζεται στο Block Τεχνικά χαρακτηριστικά συχνά γίνεται μια επιστολή κατάληξη, η οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα μέρος του επίσημου σειριακό αριθμό. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε γράμματα - Για μια Πολεμική Αεροπορία, του Στρατού των ΗΠΑ για G, N για Εθνική φρουρά αέρα, Πολεμική Αεροπορία Reserve για την Ε και Τ για Εφέδρων Αξιωματικών Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ROTC)

Το 1958, εκδόθηκε ένας κανονισμός που ορίζει ότι ο αριθμός ουράς θα πρέπει να επεκταθεί σε τουλάχιστον 5 ψηφία σε μήκος. Μερικές φορές ο αριθμός ουρά περιορίσει σε μήκος και πέντε ψηφία παραλείποντας σκόπιμα Και τα δύο ψηφία χρήσης - για παράδειγμα 64-14841 Θα μπορούσε ΕΕ παρουσιάζονται στην ουρά ή 14841. Κάποια στιγμή, ένα ή περισσότερα από τα πρώτα ψηφία του αριθμού σειράς θα παραλειφθεί επίσης. Αυτή η πρακτική οδηγεί σε πολλή σύγχυση.

Το Camouflage άρχισε να επανεμφανίζεται στα αεροσκάφη των ΗΠΑF κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και αυτό οδήγησε σε αλλαγή στην παρουσίαση αριθμού ουράς. Τα γράμματα "AF" προστέθηκαν απευθείας πάνω από τα δύο τελευταία ψηφία της χρήσης, ακολουθούμενα από τα τρία τελευταία ψηφία του αριθμού ακολουθίας. Ο τριψήφιος αριθμός ακολουθίας έχει ένα συνολικό ύψος των γραμμάτων AF και των οικονομικών ετών και καλείται μερικές φορές το "μεγάλο" στοιχείο του αριθμού ουράς. Για παράδειγμα, ο σειριακός αριθμός F-4E 67-0288 είχε τον αριθμό ουράς 67 (μικρό) 288 (μεγάλο). Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγχυση, αφού τα αεροσκάφη 67-1288, 67-2288, κ.λπ. θα είχαν ακριβώς τους ίδιους αριθμούς ουράς με 67-0288 στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου. Αυτό κανονικά δεν θα προκαλούσε πολύ μεγάλη δυσκολία, εκτός εάν κάποιοι από αυτούς τους μεγαλύτερους αύξοντες αριθμούς ήταν επίσης F-4Es (που δεν ήταν). Δυστυχώς, το σύστημα δεν ήταν πάντα συνεπές - για παράδειγμα ο σειριακός αριθμός F-4D 66-0234 είχε έναν αριθμό ουράς που μοιάζει με αυτόν: 60 (μικρό) 234 (μεγάλο). Φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός αποκτήθηκε παραλείποντας το πρώτο ψηφίο του φορολογικού και συνδυάζοντας το υπόλοιπο "6" με το "0234". Ως εκ τούτου, κάποιος πρέπει συχνά να κάνει πολύ εκπαιδευμένη εικασία για να αντλήσει τον αύξοντα αριθμό του αεροσκάφους από τη γνώση του αριθμού του ουράς του και να γνωρίζει τον τύπο του αεροσκάφους και μερικές φορές ακόμη και την έκδοση που απαιτείται. Θα εκτιμούσα την ακρόαση από οποιονδήποτε έχει παρατηρήσει διαφορετικές παρουσιάσεις αριθμού ουράς στα πρόσφατα αεροσκάφη USAF.

Howevera, Εντολή κινητικότητας αέρα και USAF Ευρώπη αεροσκάφη εξακολουθούν να εμφανίσετε την προηγούμενη μορφή για τον αριθμό ουράς, με όλα τα ψηφία είναι το ίδιο μέγεθος και το πρώτο ψηφίο είναι το τελευταίο ψηφίο του φορολογικού έτους και τα υπόλοιπα τέσσερα ψηφία είναι τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμό ακολουθίας. Δεν υπάρχει εμφάνιση AF, μόνο το όνομα της εντολής μερικά πόδια πάνω από αυτό. Οι κανονισμοί AMC δηλώνουν ότι ο αριθμός ουράς πρέπει να είναι τα τελευταία πέντε ψηφία του σειριακού αριθμού. Εάν ο σειριακός αριθμός δεν έχει πέντε σημαντικούς χαρακτήρες στο τέλος, το τελευταίο ψηφίο του οικονομικού έτους γίνεται ο πρώτος χαρακτήρας και τα μηδενικά χρησιμοποιούνται για να γεμίσει το διάστημα για να κάνει πέντε ψηφία. Μήπως αυτό κάνει 58 έως 0001 εμφανίζεται ως 80001. Η Τεχνική Παραγγελία Αναφέρεται στους αριθμούς κλήσης ραδιόφωνο στο πτερύγιο, ο πλήρης αριθμός σειράς μόνο που εμφανίζεται Στο μπλοκ αεροσκαφών δεδομένων Legend. Αυτοί που σε σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες η Πολεμική Αεροπορία αγόρασε περισσότερα από 10.000 αεροσκάφη σε ένα μόνο οικονομικό έτος (1964 ήταν μια τέτοια χρόνο), αεροσκάφος με σειριακό αριθμό μεγαλύτερο από 10.000 θα έχουν και τα δύο ψηφία του οικονομικού έτους παραλείπονται - για παράδειγμα, ο αριθμός ουρά της 64-14840 είναι 14840, δεν 44840. Μια εξαίρεση ήταν ο αριθμός ουρά του ΕΚ-130ha αύξοντα αριθμό 73-1583, το οποίο είχε αριθμό ουρά του εμφανίζονται ως 731 583, δηλαδή, την πλήρη αύξοντα αριθμό, χωρίς την παύλα. Και πάλι, θα ήθελα να ακούσω από οποιονδήποτε έχει δει διαφορετικούς τύπους οθονών σειριακού αριθμού στα αεροσκάφη της ΑΕΚ.

Αριθμοί Buzz

Στα χρόνια που ακολούθησαν αμέσως μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά αεροσκάφη USAAF / USAF χρησιμοποίησαν σημάνσεις που θα καθιστούσαν δυνατή την ταυτοποίηση των αεροσκαφών χαμηλής πτήσης από το έδαφος. Ήταν αυτή προορίζεται να αποθαρρύνουν την πρακτική των μη ασφαλών πιλότους των αεροσκαφών υψηλής απόδοσης Κάνοντας χαμηλά περάσματα (κοινώς γνωστό ως «βουίζουν») πάνω από τα σημεία του εδάφους. Κατά συνέπεια, αυτοί οι αριθμοί ήσαν γνωστοί ως αριθμοί buzz.

Το σύστημα χρησιμοποίησε δύο γράμματα και τρεις αριθμούς, ζωγραφισμένα όσο το δυνατόν πιο πρακτικά σε κάθε πλευρά της ατράκτου και στην κάτω πλευρά της αριστερής πτέρυγας. Οι δύο γράμματα κωδικοί αναγνώρισαν τον τύπο και το μοντέλο του αεροσκάφους και τα τρία ψηφία αποτελούσαν τους τελευταίους τρεις αριθμούς του σειριακού αριθμού. Για παράδειγμα, όλοι οι μαχητές αναγνωρίστηκαν με το γράμμα P (μετατράπηκε αργότερα σε F), και το δεύτερο γράμμα αναγνώρισε τον τύπο μαχητή. Για παράδειγμα, ο κωδικός αριθμού buzz για το Saber F-86 ήταν FU, για το F-100 Super Saber ήταν FW. Ο αριθμός buzz για το F-100A 53-1551 ήταν FW-551, ο αριθμός buzz για το F-86D 53-1020 ήταν FU-020.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δύο αεροπλάνα του ίδιου τύπου και μοντέλου θα είχαν τα ίδια τρία τελευταία ψηφία στους αύξοντες αριθμούς τους. Όταν συνέβη αυτό, τα δύο αεροσκάφη διακρίνονταν προσθέτοντας το επίθεμα γράμμα Α στον αριθμό buzz του μεταγενέστερου αεροσκάφους, που προηγείται από μια παύλα.

Μερικά από τα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έφεραν διευρυμένους κωδικούς αριθμούς στις πλευρές τους, αλλά δεν ξέρω αν ο σκοπός αυτών των μεγάλων σημάνσεων ήταν να λειτουργούν ως "αριθμοί buzz".

Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε όλη τη δεκαετία του 1950, αλλά σταδιακά καταργήθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Το τεύχος Ιανουαρίου 1965 του Τεχνικού Παραγγελία 1-1-4 πέσει κάθε αναφορά οποιουδήποτε αριθμού buzz απαίτηση, και πρώτα βήματα αυτών των αριθμών ζωγραφισμένα πάνω και ήταν σε μεγάλο βαθμό περάσει από τα μέσα του 1965.
Σειριακοί Αριθμοί Στρατού
Μετά το η Πολεμική Αεροπορία Ηνωμένου στρατού αποσπάστηκε από τον αμερικανικό στρατό και έγινε ξεχωριστή υπηρεσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Πολεμικής Αεροπορίας στις 18 του Σεπτέμβρη 1947 Τόσο ο στρατός και η Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο των σειριακών αριθμών για τους αεροσκαφών. Οι σειρές των αεροσκαφών του Στρατού ενοποιούνταν άψογα με τα περιοδικά Air Force, χωρίς κενά ή επικαλύψεις.

Αλλά το 1966, ο στρατός Ξεκίνησε χρήση πενταψήφιο αριθμό ακολουθίας μεγαλύτερο από αυτό Υπήρξαν αριθμούς ακολουθίας που χρησιμοποιείται από την USAF, έτσι ώστε οι παρατηρητές δεν θα προκαλέσει σύγχυση αεροσκάφη μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Επιπλέον, στρατός που ήταν αριθμούς ακολουθίας που διατίθενται εντός της ακολουθίας της Πολεμικής Αεροπορίας συχνά παραγεμισμένο με επιπλέον μηδέν για να έχω συνολικά 5 ψηφία. Δυστυχώς, υπάρχει κάποια σύγχυση, καθώς αυτό το σύστημα δεν ακολουθήθηκε με συνέπεια και υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις από αυτόν τον κανόνα. Παρόλο που ο Στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί αριθμούς 5 ψηφίων από το 1964, υπήρχε μια μικτή σακούλα τεσσάρων και πέντε ψηφίων στην πραγματική χρήση. Για τον αριθμό παρουσιάσεων ουρά (ή τους αριθμούς για Pylon ελικόπτερα), τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετά συνεπής, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ψηφίο του οικονομικού έτους και μόλις τα τέσσερα ψηφία του σειριακού αριθμού που εμφανίζεται. Όταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι πενταψήφιοι σειριακοί αριθμοί, παρουσιάστηκε ένα μείγμα από παρουσιάσεις αριθμών ουράς μόλις πέντε ψηφίων χωρίς έτος (και μερικές φορές κορυφαίο μηδέν!). Εκτός από τις παρουσιάσεις στις οποίες παρουσιάστηκε το τελευταίο ψηφίο του έτους, μαζί με τους πέντε αριθμούς ακολουθίας. Μερικές φορές και τα ψηφία του αριθμού του έτους ζωγραφίστηκαν και στη συνέχεια μόνο ο πενταψήφιος αριθμός ακολουθίας παρουσιάστηκε. Μερικές φορές, Στρατός ελικόπτερα χρησιμοποιούνται τα τρία τελευταία ψηφία του αριθμού ακολουθίας ως ένδειξη κλήσης και συχνά θα δείτε τα τρία αυτά ψηφία ζωγραφισμένο στη μύτη, το πλευρικό παράθυρο ή επισημαίνονται στην Pylon εαυτό της. Υπάρχουν ακόμη μερικά παλαιότερα αεροσκάφη με το διψήφιο έτος και ολόκληρο τον πενταψήφιο αύξοντα αριθμό που εμφανίζεται, για να ολοκληρώσετε όλες τις επιλογές. (Ref, Nick Van Valkenburgh, 26 Ιουλίου 2013)

Το 1971, ο στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί διαδοχικούς αριθμούς που ξεκινούν από 20000 και οι αριθμοί δεν ξανάρχισαν με κάθε επόμενο οικονομικό έτος.

Στην επιστολή αλληλογραφίας, τα αρχικά μηδενικά έπεφταν συχνά. Δεν είναι σαφές πότε έχει αρχίσει πραγματικά το σύστημα αριθμών ακολουθίας γεμίσματος με μηδενικά. Είναι επίσης προφανές ότι ο Στρατός συνεχίζει να χρησιμοποιεί και τα δύο συστήματα για τους σειριακούς αριθμούς των αεροσκαφών του, έναν αριθμό με αριθμό ακολουθίας μεγαλύτερο από οποιονδήποτε αριθμό ακολουθίας που χρησιμοποιείται από το USAF, καθώς και έναν χαμηλότερο αριθμό ακολουθίας γεμάτο με μηδενικά. (Ref, Nick Van Valkenburgh, 26 Ιουλίου 2013)

Οι Boneyards

Το απόλυτο τέλος για πολλούς USAF και τις ΗΠΑ ελικόπτερα του Στρατού και του αεροσκάφους μετά την Αφήνουν την ενεργό υπηρεσία είναι οι boneyards στο Davis-Monthan AFB κοντά στο Tucson, Αριζόνα. Στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η βάση επιλέχθηκε ως χώρος αποθήκευσης για στρατιωτικά αεροσκάφη που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Το ξηρό κλίμα του Tucson και το αλκαλικό χώμα το καθιστούν ιδανικό για αποθήκευση και συντήρηση αεροσκαφών. Τα υπερβολικά αεροσκάφη DoD και ακτοφυλακής αποθηκεύονται εκεί αφού αφαιρεθούν από την υπηρεσία. Μερικές φορές το αεροσκάφος είναι να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία, είτε ως τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πωλούνται σε φιλικές προς ξένες κυβερνήσεις, μαλακό Πιο συχνά είναι σαρώθηκαν για ανταλλακτικά για να κρατήσει άλλα ιπτάμενα αεροσκάφη ή διαλύονται.

Αρχικά γνωστή ως στρατιωτικό αεροσκάφος Αποθήκευση και Διάθεση Κέντρο (MASDC), το όνομα της μονάδας Άλλαξε τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Συντήρηση και Ανάπλαση Κέντρο Αεροδιαστημικής (AMARC). AMARC επίσημα μετονομάστηκαν 2, Μάη 2007 ως η 309η Aerospace Συντήρηση και Ανάπλαση του Ομίλου (Amarga), όμως εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο AMARC για την παγκόσμια αναγνώριση και την κληρονομιά λόγοι. Εάν γνωρίζω την ημερομηνία κατά την οποία ένα αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο MASDC / AMARC, το αναφέρω εδώ.

Όταν ένα αεροσκάφος εισέρχεται στο AMARG, του αποδίδεται ένας κωδικός αριθμός (γνωστός ως αριθμός ελέγχου παραγωγής ή PCN) που αποτελείται από τέσσερα γράμματα ακολουθούμενα από έναν τριψήφιο αριθμό. Τα δύο πρώτα γράμματα καθορίζουν την υπηρεσία (ΑΑ για την Πολεμική Αεροπορία, ΑΦ για Ναυτικό, AC για Ακτοφυλακή, AX για κυβερνητικό αεροσκάφος, AY για ξένα συμμαχικά αεροσκάφη). Το δεύτερο ζευγάρι των γραμμάτων Καθορίστε τον τύπο του αεροσκάφους (π.χ. FP για το F-4 Phantom), και το ψηφίο αριθμός τρία καθορίζει τη σειρά με την οποία τα σχέδια των άλλων, ότι ο τύπος συνήφθη Amarga. Για παράδειγμα, το πρώτο F-4 εισαχθεί προς AMARC Θα μπορούσε AAFP001 ΕΕ αριθμημένα, με δύο μηδέν που προστίθενται στο μαξιλάρι από τον αριθμό των ψηφίων στα 3. Έτσι, το ΑΕΠ ήταν χρήσιμο στην αφήγηση με μια ματιά που ανήκει το αεροσκάφος, το είδος του αεροσκάφους που ήταν, και η σειρά με την οποία έφτασε στην AMARG

Πριν από Οκτώβριο 1994 ο αριθμός του ΑΕΠ κωδικό hadd τριψήφιο, μαλακό AMARC συνειδητοποίησε ότι ήταν σύντομα πρόκειται να έχουμε περισσότερα από 1000 F-4s για την απογραφή, και πάρθηκε η απόφαση ότι ήταν απαραίτητο να επεκτείνει τη μορφή αριθμού με τέσσερα ψηφία προκειμένου να φιλοξενηθούν νέες αφίξεις Phantom. Έτσι RF-4C 64 - 1021 δόθηκε ο αριθμός AAFP969 στις 19 Οκτωβρίου 1994 και η επόμενη άφιξη 64 - 1068 δόθηκε ο αριθμός AAFP0970 την ίδια ημέρα. Όλες οι μεταγενέστερες αφίξεις του F-4 αριθμούσαν στο τετραψήφιο στυλ. Φανταστείτε αυτό Μόλις είχα AMARC μεταβληθεί το πεδίο της βάσης δεδομένων τους να χρησιμοποιούν έξι χαρακτήρες, έσπασε η ρωγμή αποφάσισε ότι το στυλ που θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις νέες αφίξεις από τον Οκτώβριο του '94, και μηδενική πρόθεμα Όταν ήταν ο αύξων αριθμός λιγότερο από 1000. Ref: eLaReF, Ιουν 17, 2012.

Για να προσθέσετε στη σύγχυση, ένα αεροσκάφος θα μπορούσε να λάβει πολλαπλές κωδικών PCN αν ήρθε πίσω στην εγκατάσταση πολλές φορές - για παράδειγμα - ένα αεροσκάφος μπορεί να έχουν έρθει για να Amarga για την επέκταση ζωής (Θα δοθεί μια PCN κατά τη διάρκεια της του επισκευή). Τότε θα είχε επιστραφεί στον επιχειρησιακό στόλο. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, οι χειριστές στ που καθορίζουν όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου πρέπει κάτι άλλο να ορκιστεί έλεγχο, θα επιστρέψει το αεροσκάφος στο 309 Amarga για την εν λόγω επιταγή, ως μέρος της κάποιες μικρές εργασίες επισκευής. Κατά την άφιξη θα είχε λάβει ένα νέο (2ο) PCN. Μετά την ολοκλήρωση των μικρών επισκευών, το αεροσκάφος θα επέστρεφε στους χειριστές. Τελικά, όταν οι φορείς εκμετάλλευσης διαπιστώσουν ότι το αεροσκάφος δεν είναι πλέον απαραίτητο και αποσυρθεί από την αποθήκη, θα είχε εκχωρηθεί ένα τρίτο PCN. Εάν συνέβη ότι τα αεροσκάφη επανήλθαν στην υπηρεσία πάλι και έπειτα έφεραν πίσω στην AMARG για αποθήκευση, θα πήραν ένα * τέταρτο * PCH. (Αναφ .: Robert D. Raine, 27 Ιουνίου 2013)

Ένα αεροσκάφος μπορεί επίσης να ανατεθεί σε διαφορετικό PCN εάν μεταφερθεί διοικητικά σε άλλη υπηρεσία ενώ βρίσκεται στα κατώφλια. Για παράδειγμα - η AMARG αποθηκεύει επί του παρόντος ένα C-131 που αρχικά έφτασε ως περιουσιακό στοιχείο του Ναυτικού (και του αποδόθηκε ένα Navy PCN). Το Πολεμικό Ναυτικό μετέφερε το αεροσκάφος στην Πολεμική Αεροπορία (οπότε το Ναυτικό PCN αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από το PCN της Πολεμικής Αεροπορίας). Στη συνέχεια, το USAF το μεταβίβασε σε άλλη κυβερνητική υπηρεσία, οπότε το USAF PCN αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από ένα αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Gov't agency PCN ξεκινώντας με το πρόθεμα "AX." Το ίδιο επίπεδο, τρία διαφορετικά PCN. (Αναφ .: Robert D. Raine, 27 Ιουνίου 2013)

Πρόσφατα, η AMARG εισήγαγε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και αποφάσισε να σταματήσει να ενοχλεί την ανάθεση ενός PCN όταν ένα αεροσκάφος φτάνει στην εγκατάσταση. Τα πάντα παρακολουθούνται με αύξοντα αριθμό, αφού κανένα δύο αεροσκάφη δεν έχει ακριβώς τον ίδιο αύξοντα αριθμό. Τα PCN δεν απομακρύνθηκαν από τα παλαιότερα αεροσκάφη, αλλά τα νέα PCN δεν διατίθενται πλέον στα αεροσκάφη κατά την άφιξή τους. (Αναφ .: Robert D. Raine, 27 Ιουνίου 2013).

Μια λίστα με τους σειριακούς αριθμούς των αεροσκαφών που μεταφέρονται στο MASDC / AMARC μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα www.amarcexperience.com

Σειριακούς αριθμούς του κατασκευαστή

Όταν ένα αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο, η εταιρεία που το έχτισε το αναθέτει στον αύξοντα αριθμό ενός κατασκευαστή. Αυτός ο αριθμός εμφανίζεται συνήθως σε ένα πιάτο τοποθετημένο κάπου μέσα στο αεροσκάφος. Όταν το αεροσκάφος πωλείται στην Πολεμική Αεροπορία, εκδίδεται από το Τμήμα Άμυνας στρατιωτικός αύξων αριθμός. Αυτοί οι δύο αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αλλά συχνά συγχέονται μεταξύ τους. Όταν γνωρίζω τον αύξοντα αριθμό του κατασκευαστή ενός συγκεκριμένου στρατιωτικού αεροσκάφους, τον αναφέρω. Εάν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος τελικά καταλήξει σε πολιτικά χέρια, εκδίδεται αριθμός αστικής μητρώου από την εθνική αρχή πολιτικής αεροπορίας του ιδιοκτήτη. Στις ΗΠΑ, οι αριθμοί σάκο που εκδίδονται από την FAA, και είναι γνωστά ως Ν-αριθμούς στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι όλα αρχίζουν με το γράμμα Ν Τυπικά, η FAA χρησιμοποιεί το σειριακό αριθμό του κατασκευαστή του αεροσκάφους για την παρακολούθηση αυτών των αεροσκαφών. Για παράδειγμα, πολλά αεροσκάφη C-47 Skytrain κατέληξαν σε πολιτικά χέρια μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας τους αύξοντες αριθμούς του κατασκευαστή τους.
Λείπει αναφορές πληρώματος αέρα

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι Εκθέσεις Πληρώματος Αεροπορίας (MACRs) έγραψαν για να καταγράψουν τα γεγονότα των τελευταίων γνωστών περιστάσεων σχετικά με το ελλιπές αεροπλάνο. Πρώτη άδεια Μάιο του 1943, MACRS παρασκευάστηκαν με τη μονάδα λίγο μετά την απώλεια ιπτάμενου προσωπικού, και είχαν αποσταλεί για να σπάσουμε AAF Heaquarters όπου είχαν κατατεθεί. Τα MACR αριθμήθηκαν με τη σειρά της έκδοσής τους. Ορισμένες MACR προετοιμάστηκαν μετά τον πόλεμο, καθώς οι ανάγκες και οι συνθήκες υπαγορεύονταν. Επιπρόσθετα, ορισμένα MACRs προετοιμάστηκαν στο τέλος του πολέμου για να καλύψουν τις απώλειες που σημειώθηκαν πριν από την εισαγωγή του συστήματος MACR. Αυτό γιατί ΖΗΜΙΕΣ 1942-1943 Μερικοί έχουν μεγαλύτερους αριθμούς από ό, τι Macra εκείνων που έλαβαν χώρα μετά τον Μάιο του 1943. Μια λίστα αριθμών Macra (Μαζί με τον τύπο του αεροσκάφους, τη μονάδα, καθώς και την ημερομηνία) μπορείτε να βρείτε στην ArmyAirForces.com του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου . Πλήρη αντίγραφα των MACRs μπορούν να παραγγελθούν από τα Εθνικά Αρχεία στο Εθνικό Αρχείο Στρατιωτικών Εγγραφών.

Ακολουθεί μια λίστα σειριακών αριθμών για τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Στρατού των ΗΠΑ. Είναι ατελής, με πολλά κενά - ειδικά αργότερα. Εάν γνωρίζω την τελική διάθεση ενός συγκεκριμένου αεροσκάφους ή αν το αεροσκάφος έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αυτές οι πληροφορίες παρατίθενται και εδώ.

Απολαύστε τον εαυτό σας περιήγηση σε αυτές τις λίστες - υπάρχουν πολλά καθαρά ιστορικά interludes που παρέχονται εδώ. Οι κατάλογοι αυτοί δεν είναι με κανένα τρόπο πλήρεις ή χωρίς λάθη και θα ήθελα να εκτιμώ την ακρόαση από οποιονδήποτε έχει προσθήκες ή διορθώσεις.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να μάθουν για το επιχειρησιακό ιστορικό ή την τελική διάθεση ενός συγκεκριμένου αεροσκάφους που αναφέρεται σε αυτή τη βάση δεδομένων, αλλά για το οποίο δεν έχω πολύ ή καθόλου πληροφορίες. Αν έχετε μια συγκεκριμένη ερώτηση για την ιστορία ενός συγκεκριμένου Είναι USAAF / USAF αεροσκαφών, μπορείτε να δοκιμάσετε τη δύναμη Ιστορικών Ερευνών του αέρα που βρίσκεται σε Maxwell AFB, Αλαμπάμα. Έχουν κάρτες για σχεδόν κάθε αεροσκάφη που ανήκουν ποτέ ή λειτουργούν από την USAAC / USAAF / USAF, και αυτοί να είναι σε θέση να απαντήσω στην ερώτησή σας αρκετά γρήγορα. Μια άλλη πηγή πληροφοριών είναι το αρχείο μεμονωμένων καρτών καρτών εγγραφής που βρίσκονται στο τμήμα Αρχείων του Εθνικού Αρχείου Αεροδρομίου και Διαστήματος. Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν. Ωστόσο, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να μου στείλετε e-mail σε κάθε περίπτωση και θα δούμε αν μπορώ να σκάψω κάτι.Original Source in English -> http://www.joebaugher.com/usaf_serials/usafserials.html